2003

DE BEERS
LONDON

Project:
De Beers

Client:
De Beers

Architect:
Antonio Citterio Patricia Viel

Location:
London, UK

Categories:
Retail

Surface:
495 sqm

Photographer:
Leo Torri

The lighting project of the De Beers jewellery store combined meticulous lighting details with extensive integration inside architectural and design features. From showcases, mirrors and display tables until ceiling cuts, light is carefully directed, reflected and diffused for illuminating while being as concealed as possible.

Ceiling light over the various display tables and showcases is provided by a custom designed ceiling cut with integrated adjustable dichroic lamps mounted behind PMMA diffuser.

Inside the display table, a small delicate glass cylinder integrates light by a fibre optic, reflected by a mirror element and discerned on the showcase surface. A similar detail is embedded in the freestanding glass showcases that gain brightness, though light is invisible.

View More

RELATED PROJECTS Antonio Citterio Patricia Viel

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

La Bella Vita Tower

Taichung, Taiwan

Treasure Garden Tower

Taichung, Taiwan

Nove Offices

Munich, Germany
Our Newsletter is here to inspire you. Subscribe