Garage

Entrance Suspension

Treasure Garden Tower
Taichung

CUSTOM MADE LIGHT FIXTURE

Design Metis Lighting
Manufacturer CDC Development

Metis lighting developed a custom suspension for the Garage Entrance in the Treasure Garden Tower lighting project.

​The intention was to create an iconic ceiling garage suspension for introducing the guest inside the Apartments and Public Spaces building. Although the space was dedicated to a quick run through, this didn’t stand for a more restricted quality in the design.

For this reason, the Citterio Viel architects allocated an impressively wide coffer ceiling covered with golden mosaic decoration, all laid in small lozenged disposition, following the interior design pattern.

For underlining this architectural feature, a suspended self-bearing custom suspension was conceived, floating under the golden curved ceiling.

The emanated light makes the engraved lozenges shimmer, transforming the garage entrance into a scenographic and elegant space.